Регулятор перевірить 26 операторів газорозподільних мереж

Поділитися:

В Україні на 26 компаній-операторів газорозподільних мереж чекають позапланові перевірки регулятором. Таке рішення підтримала Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг на своєму засіданні 24 листопада.

Зазначається, що причина такого рішення – надходження великого обсягу скарг від споживачів через неврахування показників приладів обліку природного газу.

На перевірки щодо дотримання ліцензійних умов слід готуватися: Вінницягазу, Волиньгазу, Дніпрогазу, Дніпропетровськгазу, Донецькоблгазу, Житомиргазу, Запоріжгазу, Івано-Франківськгазу, Київоблгазу, Кіровоградгазу, Кременчукгазу, Криворіжгазу, Лубнигазу, Львівгазу, Маріупільгазу, Миколаївгазу, Одесагазу, Полтавагазу, Рівнегазу, Сумигазу, Харківгазу, Харківміськгазу, Херсонгазу, Хмельницькгазу, Чернівцігазу та Чернігівгазу.

На початку цього місяця регулятор вирішив перевірити 25-ть регіональних газорозподільних компаній у зв’язку з великою кількістю скарг на відповідні компанії. Скарги стосувалися також неврахування кількості споживання «блакитного палива», відсутності корегування показників.

Раніше повідомлялося, що, за словами експертів, українцям варто очікувати на зростання цін на електроенергію на тлі підвищення прайс-кепа з боку НКРЕКП.

Додамо також, що мер Києва Віталій Кличко попередив мешканців та гостей столиці про високу ймовірність віялових відключень електрики у період опалювального сезону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу