Рада посилює боротьбу із фінансовими пірамідами

Поділитися:

В Україні посилять боротьбу із фінансовими пірамідами. Законопроєкт, який передбачає це, пройшов перше читання у Верховній Раді.

Йдеться про проєкт закону, який посилить повноваження і незалежність Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР).

У профільному комітету пояснили, що даний документ спрямований проти протиправної діяльності фінансових пірамід, яких в Україні існує близько сотні.

У разі ухвалення документа у цілому, в країні з’явиться можливість побудови ефективної системи державного регулювання, нагляду, а також запобігання зловживанням. Будуть впроваджені ефективні механізми запобігання маніпулюванню, нелегальному використанню інсайдерських даних та торгівлі, і також іншим зловживанням на фінансових ринках.

Регулятора у співпраці з правоохоронними органами наділять можливістю заморожування коштів та активів, доступу та обміну даними з іноземними регуляторами задля повернення грошей, які знаходяться в інших юрисдикціях.

Нагадаємо, що до кінця року у Раді зареєструють законопроект про зниження оподаткування доходів та впровадження податку на виведений капітал.

Також ми писали, що Верховна рада відкрила шлях до набуття чинності «ресурсного» законопроєкту, відхиливши усі постанови, які вимагали скасувати результати голосування за підвищення податків для великого бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу