Рада хоче розширити податкову пільгу

Поділитися:

Влада України закликає українців займатися незалежною діяльністю. Так як фізичні особи можуть самостійно створити для себе робочі місця і розвивати власну справу.

У парламентській газеті “Голос України” сказано, що у Верховній Раді зареєстрований проект закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення соціальних прав окремих категорій осіб”. Законом пропонується розширити дію знижки на податки для осіб, які здійснюють незалежну діяльність.

Закон № 3977 вносить зміни до статей 14,166,169,178 Податкового Кодексу в частині надання самозайнятою людям знижки на податки і соціальну знижку.

Нагадаємо, що після того як мінімальну зарплату піднімуть до 5 тисяч гривень, зростуть і податки для ФОП – фізичних осіб – підприємців.

За попередніми підрахунками, що відносяться до II групі «єдинники», які можуть наймати на роботу співробітників, станом на зараз платять 944 і тисячі тридцять дев’ять гривень (20 відсотків мінімального податку і 22 – податку ЄСВ відповідно). Ці суми – з розрахунку мінімальної зарплати 4 723 гривень.

Також ми писали, що депутати в «Слугу народу» розробили законопроект, який передбачає знизити податки з власників за здачу житла в оренду з 18 до 9 відсотків. На їхню думку, це може вивести з тіні ринок оренди.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу