Рада хоче продовжити мита на експорт брухту

Поділитися:

Проєкт закону, який передбачає продовження на 5-ть років дії мита під час експорту брухту чорних металів, підтримав парламентський Комітет з питань екологічної політики.

Ініціатори законопроекту наголошують, що завдяки дії мита, введеного у 2016 році, вдалося здолати значний дефіцит та забезпечити роботу українських підприємств гірничо-металургійного комплексу, що приносить 10% ВВП, 20% товарного експорту та 200 тисяч робочих місць для громадян лише в ГМК.

Також використання металобрухту у вигляді сировини у металургії суттєво знижує навантаження на навколишнє середовище, особливо, з огляду на Європейський зелений курс. Окрім зменшення викидів вуглекислого газу металобрухт дозволяє раціонально використовувати мінерально-сировинну базу, адже залучаються вторинні ресурси для виробництва.

Раніше ми повідомляли, що в Україні падає заготівля металобрухту. За минулий рік знизилися обсяги заготовленого брухту чорних та інших металів. Так, якщо у 2020 році було заготовлено трохи більше ніж 3 млн тонн, то у 2019 році ця цифра була на 8,6% більше.

Також ми писали, що в Україні можуть повністю заборонити використання покрівельного матеріалу – шиферу. Відповідна норма міститься у законопроекті №4142 “Про систему громадського здоров’я”, який підготував профільний парламентський комітет з питань охорони здоров’я. Законопроект пройшов перше читання.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу