Українцям можуть заборонити використовувати шифер

Поділитися:

В Україні можуть повністю заборонити використання покрівельного матеріалу – шиферу. Відповідна норма міститься у законопроекті №4142 “Про систему громадського здоров’я”, який підготував профільний парламентський комітет з питань охорони здоров’я. Законопроект пройшов перше читання.

У документі йдеться про систему громадського здоров’я, створення нової структури – планується щось середнє між реінкарнацією СЕС та створенням органу за типом американської CDC, яка займатиметься усім – від епідемій до контролю якості ліків, продуктів та матеріалів.

У статті міститься норма про заборону використання у будь-яких технологічних процесах та при будівельно-монтажних роботах на всіх об’єктах – азбесту та матеріалів і виробів, які містять азбест. До цього списку потраплять і покрівельні матеріали, зокрема, шифер. Та інші матеріали – деякі утеплювачі, водопровідні труби та інше.

За інформацією фахівців, азбест – це канцероген, який викликає онкологію.

Раніше ми повідомляли, що експерти конфедерації будівельників України заявляють, що багато операторів будівельного ринку вже почали закладати в ціну собівартості будматеріалів курс 30-31 грн/$. А це означає підвищення цін на будівельному ринку.

Також ми писали, що в Україні падає заготівля металобрухту. За минулий рік знизилися обсяги заготовленого брухту чорних та інших металів. Так, якщо у 2020 році було заготовлено трохи більше ніж 3 млн тонн, то у 2019 році ця цифра була на 8,6% більше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу