Податківці у ручному режимі блокують повернення ПДВ

Поділитися:

Нардеп з партії «Слуга народу», розповів, що ДПС (Державна податкова служба) блокує повернення ПДВ компаніям, визнаним як ризиковані. При цьому блокування виконується податківцями вручну.

Депутат і за сумісництвом заступника голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики наголосив, що процедура у такому форматі (вручну) є незаконною.

За його словами, український бізнес лише за один місяць грудень втратив близько 2 мільярдів гривень.

«З 8 грудня 2021 року центральний офіс ДПС розсилає до регіонів списки компаній, які потрібно віднести до ризикових та ПДВ-накладні яких потрібно заблокувати. Працюють у ручному режимі. Це, звичайно, незаконно», – зазначив «Слуга народу».

В результаті, як зазначає чиновник, подібні протизаконні дії призводять до блокування не лише самих компаній, а й їхніх контрагентів, які змушені тепер вносити на ПДВ-спецрахунок живі гроші, а також коригувати податковий кредит. Таким чином, з бізнесу просто виймають живі гроші, що, у свою чергу, призводить до «гальмування економічного зростання та збільшення сум на ПДВ-рахунках», – резюмував депутат.

Раніше ми писали, що українці можуть втратити до третини своїх заробітків.

Також ми повідомляли, що в Україні пропонують запровадити посемейне податкове декларування. Таку ініціативу озвучив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу