Українці можуть втратити до третини своїх заробітків

Поділитися:

Українці можуть втратити до третини своїх заробітків. Причина – нова податкова реформа з боку уряду. Про це пишуть ЗМІ, посилаючись на слова бухгалтера-експерта аутсорсингової компанії Accountor Тетяни Шеремет.

За її словами, об’єднання трьох окремих податків в одне та їх зниження, як передбачено за новою реформою, може призвести до зворотного результату. Іншими словами, зарплати українців можуть не зрости, а навпаки, впасти.

Нагадаємо, що зараз українська влада має намір об’єднати три податки: податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), військовий збір та єдиний соцвнесок.

Нині їх розміри такі: ПДФО – 18%, військовий збір – 1,5% та єдиний соцвнесок – 22%. В результаті виходить 41,5% заробітку. Після об’єднання цей податок хочуть знизити до 30%, а потім поступово зменшити його ще на 5% – до 25%.

За логікою влади, це має призвести до економії зарплати, проте, на чому саме в такому випадку почнуть економити роботодавці – велике питання.

Нагадаємо, що тепер податкові можуть надсилати платникам податків необґрунтовані запити щодо отримання інформації та документів.

У разі неподання відповіді на запит податківців протягом 15 робочих днів підприємця можуть позапланово перевірити.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу