Податківці розповіли, як ФОП приховують свої грошові обіги

Поділитися:

В країні ФОП (фізособи-підприємці), які користуються РРО (реєстраторами розрахункових операцій) приходять до краху своєї справи рідше тих, хто ігнорує касові апарати.

Про це четвертого грудня під час зустрічі з представниками телебачення зробив заяву заступник голови Державної податкової служби України Євген Олейников, повідомляють джерела в ДПС 5 грудня.

Податківець називає цифри – в країні 25 тисяч бізнесменів на спрощеному єдиному податку. Ті, хто користується касовими апаратами, розоряються набагато рідше, ніж ті, хто проігнорував РРО, констатує чиновник.

Причина, на думку Олейникова, – в тому, що ці підприємці не займаються контрабандою, вони не наймані працівники, а реальні бізнесмени.

Олейников також повідомив методи, якими підприємці без РРО приховують обіги: переписують касові книги перед приходом податківців або викидають їх, кажучи, що втратили. Водночас касові апарати не збільшують податки, але не дають приховати реальні доходи.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив профільному комітету парламенту зібратися 1 грудня і розробити законопроект щодо врегулювання ситуації з діяльністю ФОП. Йдеться про проект закону щодо захисту спрощеної системи оподаткування та відстрочення обов’язкового застосування касових апаратів фізичними особами підприємцями.

Також раніше повідомлялося, що більш ніж половина українців вважають касові апарати – наведенням порядку в податковій сфері

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу