Рада відправила на доопрацювання закон про касові апарати

Поділитися:

Глава Верховної Ради Дмитро Разумков доручив профільному комітету парламенту зібратися 1 грудня і розробити законопроект щодо врегулювання ситуації з діяльністю ФОП.

Йдеться про проект закону щодо захисту спрощеної системи оподаткування та відстрочення обов’язкового застосування касових апаратів фізичними особами-підприємцями

3 листопада спікер Дмитро Разумков анонсував законопроект про відстрочення введення обов’язкового касового апарату для ФОП. Документ не підтримали в 1-му читанні. Повторне голосування 17 листопада теж провалили.

Кілька разів підприємці виходили на мітинг під будівлю Верховної Ради. Вимагали, щоб обов’язкове введення касових апаратів для ФОП перенесли.

Перед тим, як дати доручення комітету, Разумков збирав лідерів фракцій і груп на нараду. Глава парламенту висловив сподівання, що розроблений профільним комітетом законопроект приймуть за основу і в цілому.

Вранці біля Верховної Ради почалася акція протесту, учасники якої вимагають від народних депутатів прийняти законопроекти №3853-1 (2) і №3993, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування.

Нагадаємо, більш ніж половина українців вважають касові апарати – наведенням порядку в податковій сфері.

Також раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України анонсувало новий додаток для смартфона, який замінить касовий апарат.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу