Податківці пообіцяли запуск податкового бота

Поділитися:

Тaxsevicebot – таку назву має “податковий бот”, запуск якого Державна податкова служба анонсує в листопаді цього року.

“У листопаді ми запускаємо Тaxsevicebot через месенджери – Телеграм, Viber. На першому етапі можна буде таким чином отримати і стан розрахунків з бюджетом, і реєстраційні дані, облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків”, – йдеться в повідомленні відомства.

Відомо, що на другому етапі через бот платники податків отримають можливість попереднього заповнення звітності для платників єдиного податку, а також сплати податків в два кліка і оповіщення про виникнення податкового боргу.

За словами представників Державної податкової служби, незважаючи на кризу, кількість платників податків в цьому році збільшилася на 600 тис. – до 3,434 мільйона осіб.

Нагадаємо, що в Держподатковій службі перерахують переклади, які українські трудові мігранти роблять в Україні, а заодно перевірять всіх на предмет задекларованих грошей. Як розповів глава відомства, саме заробітчани наповнюють один з резервів податкових накопичень в країні – мова йде про 12 млрд доларів на рік.

Раніше повідомлялося, що в держреєстрі фізосіб зареєстровано 44,1 мільйона осіб, з них 37,6 мільйона знаходяться на території, яку контролює наша країна.

Людей у ​​віці від 15 до 70 років у нас трохи менше – 34,6 мільйона. Мається на увазі, що ці люди повинні офіційно працювати і платити податки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу