Оператор ГТС поскаржився на безкоштовний забір газу облгазами

Поділитися:

Обл- та міськгази з початку року несанкціоновано відібрали із системи магістральних газопроводів близько 1,1 млрд кубометрів газу на власні виробничо-технологічні витрати, інформує пресслужба “Оператора ГТС України”.

Зазначається, що у результаті заборгованість облгазів за відібране “блакитне паливо” у лютому-березні збільшилася на більше ніж 8-м мільярдів гривень. Це утричі більше, аніж за весь минулий рік, а також є найвищим рівнем відборів за історію існування незалежного Оператора ГТС.

У повідомленні наголошується, що з технічної точки зору немає логічного пояснення того, чому втрати у розподільних мережах облгазів збільшилися у майже 20 разів в останні місяці цього опалювального сезону.

Відомо, що у січні облгази відібрали з ГТС 38-м млн кубометрів газу, у лютому – 380-т млн куб. м, у березні – 675-ть млн кубів.

У підсумку борг облгазів за відібраний природний газ перевищив 10-ть млрд грн. Із цієї суми 3 млрд 500 млн грн – це протермінована заборгованість, а 6 млрд 500 млн грн – нарахування до сплати.

Нагадаємо, раніше у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розповіли подробиці щодо річного контракту на газ для українців.

Також ми писали, що нещодавно НКРЕКП остаточно затвердила відповідні умови для укладення річного контракту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу