НКРЕКП перевірить «ГарПок»

Поділитися:

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) проведе позапланову перевірку держпідприємства «Гарантований покупець». У проекті постанови НКРЕКП йдеться про те, що перевірка здійснюватиметься через несплату боргів перед компаніями ДТЕК ВДЕ.

Згідно з інформацією, «ГарПок» має заборгованість за відпущену електричну енергію виключно перед підприємствами ДТЕК.

«Вказане вище свідчить про порушення ДП «Гарантований покупець» вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення ліцензійних умов провадження господарської діяльності щодо здійснення функцій гарантованого покупця», — йдеться у проекті рішення НКРЕКП.

Раніше ми повідомляли, що Національна енергетична компанія «Укренерго» має намір перерахувати ще 2 мільярди гривень державному підприємству «Гарантований покупець» на погашення боргу перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел.

Також ми писали про те, що НАЕК «Енергоатом» відсудив 4 млрд грн боргу у держпідприємства «Гарантований покупець» за електроенергію і може вимагати примусового виконання судового рішення та списання цих коштів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу