«Укрэнерго» перерахує «ГарПоку» 2 млрд гривень

Поділитися:

Національна енергетична компанія «Укренерго» має намір перерахувати ще 2 мільярди гривень державному підприємству «Гарантований покупець» на погашення боргу перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел.

Як зазначив голова правління компанії Володимир Кудрицький на засіданні профільного парламентського комітету, на рахунках компанії є 2 млрд грн, які перерахують «ГарПоку» після того, як буде підписано відповідні акти. Він додав, що обсяг оперативного боргу «ГарПоку» перед ВДЕ – близько 10 мільярдів гривень.

Резерв на погашення заборгованості в «Укренерго» до кінця року є, складається зі згаданих коштів оператора системи передачі та коштів на рахунках підприємства. На погашення боргу можуть також використати гроші від тарифів на передачу у грудні-січні, зазначив Кудрицький.

12 листопада «Укренерго» здійснило перерахунок «ГарПоку» понад 19 мільярдів гривень для виплат виробникам «зеленої енергії». Кошти взяли від розміщення «зелених» бондів.

Нагадаємо, що НАЕК «Енергоатом» відсудив 4 млрд грн боргу у держпідприємства «Гарантований покупець» за електроенергію і може вимагати примусового виконання судового рішення та списання цих коштів. Відповідне рішення у понеділок, 22 листопада, ухвалив Північний апеляційний господарський суд.

Також ми писали про те, що практично відразу після зміни керівництва «Гарантований покупець» діяльність державного підприємства почала приносити прибуток.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу