«Енергоатом» відсудив у «ГарПоку» 4 млрд гривень

Поділитися:

НАЕК «Енергоатом» відсудив 4 млрд грн боргу у держпідприємства «Гарантований покупець» за електроенергію і може вимагати примусового виконання судового рішення та списання цих коштів. Відповідне рішення у понеділок, 22 листопада, ухвалив Північний апеляційний господарський суд.

«‎У випадку примусового виконання вказаного рішення суду апеляційної інстанції з «‎Гарантованого покупця» можуть бути списані кошти, призначені для сплати постачальникам універсальних послуг в рамках ПСО для населення, а також цільові кошти, призначені для розрахунків з виробниками електричної енергії за «‎зеленим» тарифом»‎, — йдеться у повідомленні.

У свою чергу «ГарПок» закликає «Енергоатом» мирно врегулювати усі питання, які пов’язані з оплатою електричної енергії, відпущеної для потреб населення у 2020 році.

Нагадаємо, у державному підприємстві «Гарантований покупець» повідомили, що мають намір остаточно розрахуватися із виробниками електроенергії з поновлюваних джерел за рахунок коштів від єврооблігацій Національної енергетичної компанії «Укренерго».

Також ми писали про те, що практично відразу після зміни керівництва «Гарантований покупець» діяльність державного підприємства почала приносити прибуток.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу