НКРЕКП назвали головною проблемою енергоринку

Поділитися:

Діяльність Нацкомісії з регулювання в енергетиці та комунальних послугах (НКРЕКП) – це головна проблема енергетичного ринку країни.

Таку характеристику регулятору 7 листопада дали в експертній раді Міністерства енергетики України на сторінці відомства в соцмережі.

Як відзначили в експертній раді відомства, проблема енергоринку України – в бажанні НКРЕКП регулювати ринкові механізми в ручному режимі та в адміністративному втручанні регулятора в закони ринку енергетики.

В експертній раді Міненерго висловили таку думку:

“Нова модель ринку дієздатна. Єдина проблема – надмірне захоплення Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) адмінуправлінням або, як ми називаємо, ручним управлінням».

На думку фахівців Міненерго, НКРЕКП може втручатися в діючий ринок тільки за умови небезпеки, що електрична енергія не буде доставлена ​​споживачеві, який її купив.

Нагадаємо, НКРЕКП своєю свідомою політикою довела український енергетичний ринок до колапсу. Таку думку 26 жовтня висловили незалежні експерти в області ринку енергопослуг.

Також раніше ми розповіли про те, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг пішла назустріч українській промисловості й скасувала підвищення тарифів на передачу електроенергії. Про це повідомляє голова відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу