НКРЕКП не підвищуватиме тариф для промисловості

Поділитися:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг пішла назустріч українській промисловості та скасувала підвищення тарифів на передачу електроенергії. Про це повідомляє голова відомства.

За словами чиновника, комісія визнала, що таке підвищення цін негативно вплине на цю сферу бізнесу, оскільки зробить товари вітчизняної промисловості неконкурентоспроможними в рамках цін на світовому ринку.

Так, у відомстві пообіцяли, що у 2021 році тариф на електроенергію для компанії НЕК “Укренерго” не перевищить 340 грн на годину. Більш того, в майбутньому цей тариф може стати ще нижче.

“Ми нормально попрацювали з” Укренерго “, і зараз у нас спільна думка, що можна вкластися в тариф приблизно в 340 грн / МВт-год. ​​Тому від імені комісії я хочу сказати: якщо підвищення і буде, то відносно незначна”, – вказав чиновник.

Нагадаємо, що в листопаді для українців подорожчають тарифи на газ та опалення. Про це свідчать дані ринку.

Зокрема, так званий постачальник надії НАК «Нафтогаз України» підвищив вартість газу за тарифом «місячний» до 6,33 грн за куб. Ця сума вказана без урахування вартості за розподіл газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу