НКРЕКП анулювала ліцензію “Донецькоблгазу”

Поділитися:

ПАТ “Донецькоблгаз” позбавили ліцензії на розподіл природного газу за порушення законодавства та зловживання під час постачання “блакитного палива”. Таке рішення ухвалила Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунпослуг. Ліцензія “Донецькоблгазу” буде анульована з 1 серпня цього року.

Рішення ухвалили за результатами перевірки, проведеної НКРЕКП на прохання “Оператора газотранспортної системи України”.

Фахівці встановили, що “Донецькоблгаз” упродовж минулого року двічі не виконав умови договору щодо транспортування газу, укладеного з “Оператором ГТС” у частині сплати вартості добових небалансів за газові місяці у жовтні, листопаді і грудні 2020-го.

У підсумку – борг “Донецькоблгазу” станом на 16.03.2021 року за врегулювання добових небалансів сягнув майже 354 млн грн разом з ПДВ (близько 87% від загальної вартості).

Як наголосили в НКРЕКП, “Донецькоблгаз” не просто повторно порушив умови ліцензії, а вчинив диверсію проти споживачів та країни: у березні підприємство відключало від газопостачання теплокомуненерго попри чітку позицію НАК “Нафтогаз України” щодо неприпустимості цього.

Міненерго, Фонд держмайна, “Нафтогаз”, як власники 38% акцій цього підприємства, мають визначити, якій компанії передадуть ці мережі. НКРЕКП до 1 серпня видасть ліцензію новому підприємству.

Раніше повідомлялося, що АМКУ зайнявся НКРЕКП і «Укренерго».

Також ми писали про те, що «Укренерго» почало обмежувати виробництво електрики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу