АМКУ зайнявся НКРЕКП і «Укренерго»

Поділитися:

Антимонопольний комітет минулого року відкрив низку справ щодо антиконкурентних дій на ринку електроенергії.

Як зазначається у звіті АМКУ за 2020 рік, фігуранти справ – Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг та національний оператор системи передачі «НЕК «Укренерго».

У липні 2020-го задля усунення умов, що спричиняють порушення, Комітет надавав НКРЕКП відповідні рекомендації. Після аналізу одержаних даних про результати розгляду рекомендацій, АМКУ завів справу за частиною 1 статтею 15 Закону «Про захист економічної конкуренції» за ознаками порушення НКРЕКП у вигляді антиконкурентних дій, а також справу за статтею 17 за ознаками порушення бездіяльності органу влади, що полягала у створенні умов: для скоєння порушень закону про захист економічної конкуренції; їх легітимізації.

Ще одне розслідування АМКУ стосується дій «НЕК «Укренерго». Справу порушено за частиною 1, статтею 13 Закону «Про захист економічної конкуренції». Йдеться про зловживання монопольним становищем на деяких сегментах ринку електроенергії у вигляді виставлення рахунків за послуги, всупереч чинному законодавству.

Раніше повідомлялося, що НКРЕКП перевірить 18 компаній з вироблення «зеленої енергетики».

Нагадаємо, НКРЕКП хоче подвоїти інвестиції в «Укренерго». Очікується фінансування нового будівництва – в 1 млрд 96 млн грн, технічного переоснащення – 3 млрд 230 млн грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу