Німеччина може відкрити в Україні бюро водневої дипломатії

Поділитися:

В Україні може з’явитися Бюро водневої дипломатії з метою втілення водневих проєктів. Такі наміри анонсували представники уряду Німеччини.

Про це йшлося на спільній пресконференції міністрів закордонних справ ФРН та України Анналени Бербок та Дмитра Кулеби.

Зокрема, глава МЗС Німеччини наголосила, що енергетичне співробітництво з Україною – це одна з центральних тем в рамках досягнення Паризьких кліматичних цілей, підвищення енергоефективності. Також така співпраця посилить енергетичний суверенітет та енергонезалежність України та Європи. І попередній, і нинішній уряд ФРН націлені на енергетичне партнерство на міжнародній арені, зауважила міністр.

З цією метою, обидві країни мусять зайнятися активним будівництвом об’єктів відновлювальної енергетики та використання зеленого водню.

Вона додала, що планує в ході нинішнього візиту зустрітися з українськими чиновниками та фахівцями в галузі водню.

Бербок на прескоференції прокоментувала питання російського проєкту «Північний потік-2», визнавши, що він несе геополітичні ускладнення. Однак, прямо не відповіла щодо його зупинки у разі агресії Російської Федерації проти України. При цьому зауважила, що така поведінка коштувала б Росії надто дорого економічно, політично та стратегічно.

Вона додала, що Німеччина планує координувати свою позицію зі Сполученими Штатами в цьому питанні, відповідно до липневої 2021 року Спільної декларації, а також діяти узгоджено у разі агресії.

Як відомо, влітку 2020 року було формально започатковане двостороннє енергетичне партнерство між Німеччиною та Україною.

Нагадаємо, що Україна зможе почати транспортувати водень до Європи не раніше ніж через 10 років, повідомив раніше голова компанії Оператор ГТС України Сергій Макогон.

Також ми писали, що навесні 2022 року має бути підготовлена ​​фінальна версія Водневої стратегії України, заявляли раніше у пресслужбі Міністерства енергетики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу