Нацрада може обмежити комісію за еквайринг

Поділитися:

Нацрада реформ при президенті підтримала норму проєкту закону №4364, ухваленого за основу, щодо законодавчого обмеження рівня комісії за еквайринг.

Голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі зазначив, що зменшення рівня комісії було підтримано, попри те, що Національний банк офіційно проти.

Експерти зазначають, що в ціні товару, який продається в Україні, закладено 1,8-3 відсотки банківської комісії за операції з оплат картками, у той час постачальники з Євросоюзу, а також Amazon чи Alibaba платять своїм фінустановам 0,2-0,5 відсотки, ставка у РФ – 1 відсоток, Казахстані – 0,7 відсотка, Узбекистані – 0,5 відсотка.

Противники цієї пропозиції стверджують, що обмеження тарифу у Євросоюзі викликало стагнацію карткового ринку, там така регуляція вважається зараз “шкідливою та провальною”. Мовляв, лобіюють цю норму представники великих торгових мереж. Торговці хочуть опустити тариф на 1-1,5%.

Нагадаємо, раніше українські ресторатори закликали владу врегулювати розмір еквайрингу та міжбанківської комісії (інтерчейндж). Як вважають в Українській Ресторанній Асоціації, розмір винагороди за послуги еквайрингу не повинен бути вищий за 0,7% -1%.

Раніше повідомлялося, що українська влада у програмі з часткового безробіття планує зосередити увагу на тих видах економічної діяльності, котрі найбільше постраждали від карантинних обмежень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу