Бізнес просить врегулювати вартість еквайрингу

Поділитися:

Українські ресторатори закликали владу врегулювати розмір еквайрингу та міжбанківської комісії (інтерчейндж). Про це йдеться у листі підприємців до президента.

Як вважають в Українській Ресторанній Асоціації, розмір винагороди за послуги еквайрингу не повинен бути вищий за 0,7% -1%. Там пояснюють, що високі комісії за операціями не мотивують малий та середній бізнес використовувати електронні канали. Наразі послуги з інкасації значно нижчі, аніж вартість безготівкової транзакції.

Ресторатори зауважують, що у Європі вартість послуг еквайрингу вже давно законодавчо врегульована і суттєво нижча, аніж в Україні. За даними на сайті Mastercard, в Україні комісія інтерчейндж досягає 2,4%. Тоді як Італія, Бельгія, Австрія, Франція, Німеччина встановили ставку від 0,2% до 0,3%.

В Українській Ресторанній Асоціації просять розглянути дане питання на засіданні Національної Ради Реформ, а також закликають ухвалити законопроекти, які передбачають обмеження вартості послуг інтерчейндж та комісійної винагороди за послуги еквайрингу (№ 4178, № 4178-1).

Там переконані, що ініціативи дозволять зменшити частку готівкових розрахунків і бізнесу стане легше надавати належний сервіс клієнтам.

Раніше повідомлялося, що локдауни 2020-го року не тільки суттєво вплинули на роботу дрібного бізнесу, а й змінили фах низки підприємців.

Також ми писали, що українська влада у програмі з часткового безробіття планує зосередити увагу на тих видах економічної діяльності, котрі найбільше постраждали від карантинних обмежень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу