Нацбанк буде «виховувати» колекторів

Поділитися:

Національний банк України хоче створити реєстр колекторських підприємств і оновити підхід до регулювання цього бізнесу в українській державі.

У Нацбанку сказали, що є певна неврегульованість в законах колекторської діяльності. За місяць Центробанк отримав 535 звернень громад, які стосуються саме колекторської роботи. За підсумками їх розгляду були встановлені випадки грубих порушень.

У процесі підготовки знаходиться законопроект, який приведе в порядок роботу колекторів. Буде вимога дотримання правил етичної поведінки з боржником. У разі порушення правил будуть застосовані методи впливу і санкції, сюди входить і виключення з колекторської компанії.

Не так давно ми повідомляли, що найближчим часом колектори зможуть на свій розсуд перекривати воду для боржників, які не виплачують борги перед водоканалами. Про це свідчать дані оголошення електронної системи держзакупівель «ProZorro».

Повідомляється, що недавно ПАТ «АК« Київводоканал »підписало договір з ТОВ« Астрі Капітал »про стягнення боргів зі споживачів через вплив так званих колекторів, або, в народі,« колекторів ».

Ми також писали, що Катерина Рожкова, заступник глави Національного банку України, розповіла про створення колекторського реєстру. За їх розуміння, такий крок багато дасть країні – це впорядкування суті роботи колекторів, оновлення підходів в цьому сегменті і встановлення чітких правил.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу