«Нафтогаз» закуповує обладнання для LPG-заводу

Поділитися:

“Укргазвидобування”, що входить до групи “Нафтогаз”, планує придбати установки з поглибленого вилучення вуглеводнів для спорудження найбільшого в Україні LPG-заводу на Хрестищенському відділенні з переробки природного газу у Харківській області.

Оголошено відповідний тендер з очікуваною вартістю 145,7 млн доларів. 2,5 мільйони доларів – тендерне забезпечення. Заявки приймають до 1 квітня цього року. Аукціон має відбутися 7 травня.

Зазначається, що установка дозволить отримати з газу до 99,9% цінних компонентів для, зокрема, зрідженого нафтового газу (LPG).

В “Укргазвидобуванні” наголошують, що будівництво Хрестищенського заводу для виробництва LPG збільшить щорічну частку вітчизняних нафтопродуктів на ринку на 115 тисяч тонн. Це забере близько 2,5 роки. Готову продукцію завод почне виробляти з 2024 року.

Раніше ми повідомляли, “Нафтогаз” планує підписати міжнародний контракт щодо розробки Чорноморського шельфу. За словами голови правління НАК Андрія Коболєва, меморандум підпишуть з великим міжнародним газодобувним підприємством.

Також раніше писали, що українські газзбути невдоволені тим, що «Нафтогаз» продає природний газ не по 6,99 грн за кубометр, а на кілька гривень дорожче, а їм доводиться працювати у збиток.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу