«Нафтогаз» анонсував підписання міжнародного контракту на розробку морського шельфу

Поділитися:

Українська держкомпанія “Нафтогаз” підпише міжнародний контракт на розробку Чорноморського шельфу. Відповідний меморандум планують підписати з великою міжнародною газодобувною компанією, повідомив голова правління НАК Андрій Коболєв під час київського форуму “Україна 30”.

Про яку саме компанію йдеться – посадовець не уточнив. Відомо, що сьогодні з’явиться пресреліз про підписання меморандуму.

У листопаді минулого року “Нафтогаз” отримав право на освоєння нафти та газу на території шельфу Чорного моря поза тендерними процедурами.

За оцінками фахівців, ресурси чорноморського шельфу сягають 1-2 трлн кубометрів газу та близько 1 трлн тонн нафти із газовим конденсатом. Завдяки додатковому видобутку Україна б отримувати щороку 10 млрд кубометрів газу.

“Нафтогаз” отримав від Держслужби геології та надр 20 спецдозволів на 30 років на вивчення та видобуток вуглеводнів на площах чорноморського шельфу “Скіфська” та “Дельфін”.

Нагадаємо, вітчизняні газзбути скаржаться, що «Нафтогаз» реалізує газ не за «граничною» вартістю (по 6,99 грн за куб.м.), а на 2−3 грн дорожче, а вони працюють у збиток.

Також раніше ми писали, що Міненерго не має достеменної інформації про обсяг газу у підземних сховищах «Нафтогазу».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу