«Нафтогаз» відсудив у ТЕЦ Жеваго 610 млн грн заборгованості

Поділитися:

Білоцерківська теплоелектроцентраль повинна виплатити НАК «Нафтогазу» 298 мільйонів гривень боргу за газ. Відповідне рішення ухвалено госпсудом Київської області за позовом «Нафтогазу, інформує телеканал «Перший Діловий».

Таким чином, суд частково задовольнив вимоги НАКу. У матеріалах справи зазначається, що ця заборгованість сформувалася в період з жовтня 2018-го по вересень 2019-го. Відомо, що 14 вересня також було частково задоволено ще один позов «Нафтогазу» до Білоцерківської ТЕЦ. За ним підприємство повинно виплатити понад 312 мільйонів гривень боргу за газ. Ця заборгованість утворилася з жовтня 2019-го по квітень минулого року.

Як повідомили в «Нафтогазі», станом на початок травня цього року сумарний борг Білоцерківської ТЕЦ перед компанією становив 639 мільйонів 900 тисяч гривень. Зазначимо, що Білоцерківську ТЕЦ пов’язують з Костянтином Жеваго. Адже майновий комплекс підприємства було передано в іпотеку для Нацбанку як забезпечення майнових зобов’язань збанкрутілого банку «Фінанси і Кредит», яким володів Жеваго. Наприкінці вересня НБУ відсудив Білоцерківську ТЕЦ в якості погашення боргів по рефінсуванню, а держвиконавці розпочали процедуру примусового стягнення.

Раніше ми писали про те, що Нафтогаз може віддати Укранафті від 700 млн до 9 млрд кубометрів газу.

Також ми повідомляли про майбутній перерахунок цін на газ побутовим споживачам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу