«Нафтогаз» може віддати «Укранафті» від 700 млн до 9 млрд кубометрів газу

Поділитися:

Державний «Нафтогаз» може віддати «Укрнафті» Коломойського від 700 мільйонів до 9 мільярдів кубометрів газу – на 20 мільярдів гривень. Про це стало відомо з журналістського розслідування, інформує телеканал «Перший Діловий».

Йдеться про спір між «Нафтогазом» та приватними акціонерами «Укрнафти», який нині, кажуть журналісти, очевидно врегульовується, щоправда, на користь олігарха Коломойського. А почався він у 2018 році, коли «Укрнафта» вимагала через суд, аби «Нафтогаз» віддав їй 8 мільярдів кубів газу, які вона нібито видобула у 2007-2013 роках. А НАК продав його населенню по пільговій низькій ціні, і взагалі не заплатив за нього.

Однак справа довгий час не рухалася, – зазначають журналісти. І зрушила з місця лише в квітні цього року – в один день з призначенням Юрія Вітренка головою «Нафтогазу». І як не дивно, саме в цей час «Укрнафта» збільшила свої вимоги до 9 мільярдів кубів газу. А все тому, йдеться в розслідуванні, шо її приватні акціонери бачать, що чим більше попросять – тим більше й отримають.

Окрім того, на засіданні суду, яке відбулося наприкінці жовтня – «Нафтогаз» нібито повідомив суд, що визнає за «Укрнафтою» 3,5 мільярда кубометрів газу. І це ще не остаточне рішенння. Зі свого боку, підконтрольна Коломойському «Укрнафта» збирає наприкінці листопада збори, на яких мають врегулювати спір з «Нафтогазом» стосовно видобутого «Укрнафтою» газу.

Нагадаємо, з прибуток «Укрнафти» за девять місяців року становив 4,15 млрд гривень проти минулорічного показника у 3,9 млрд. За інформацією компанії, обсяг чистого доходу за цей період збільшився на 55,3%, або на 8,9 млрд гривень, і становить 24,9 млрд гривень.

Також ми писали про скорочення видобутку нафти ПАТ «Укрнафта».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу