«Нафтогаз» має намір постачати українцям тепло та гарячу воду

Поділитися:

Державна компанія-монополіст НАК “Нафтогаз” України вирішила не зупинятися тільки на контролі вітчизняного ринку газу, а поширити свій вплив вже і на сферу споживання гарячої води та тепла. Українські експерти вважають, що такі плани пов’язані із заборгованістю.

Повідомляється, що відповідний дозвіл компанії надав Антимонопольний комітет України, який передав “Нафтогазу” відразу декілька державних теплоелектроцентралей.

Йдеться про об’єкти в Одеській, Криворізькій, Херсонській, Миколаївській та Дніпровській областях, а також про Сєвєродонецьку ТЕЦ.

На цей час всі ТЕЦ мають велику заборгованість та вважаються збитковими. До цього у ФДМУ не говорили про такий можливий результат подій за участю “Нафтогазу”, тому таке рішення стало досить несподіваним і непередбаченим.

Поки що українські експерти також коментують таке рішення вельми неоднозначно, і припускають, що такими діями український монополіст просто намагається збільшити відповідний контроль за фінансовими потоками ТЕЦ.

Нагадаємо, що раніше деякі експерти прогнозували, що з відкритим ринку газу для населення на ринок зайдуть іноземці, інші компанії.

Зараз на українському ринку газу компанії активно змагаються за симпатію українського споживача, формуючи відповідний ряд цін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу