Нафта перетворилася в ключовий актив під час епідемії

Поділитися:

Міжнародний ринок нафти починає поступово активізуватися після періоду глибокого спаду. Під час всесвітньої пандемії COVID-19 «чорне золото» набуває особливого значення і зростає в ціні.

Про це в понеділок, 15 грудня, написали своє дослідження міжнародні аналітики нафтового ринку.

Аналітики відзначають, що кілька днів тому барель нафти в сирому вигляді став коштувати дорожче 50 доларів. Це сталося вперше з березня 2020 року. Для нафти вартість за барель вище 50 доларів – важлива віха для всього нафтового ринку.

Поки що ситуацію на ринку не можна назвати нормальною, проте кількість позитивних сигналів швидко зростає. Величезний надлишок палива, накопичений в цьому році і  який зберігається в найрізноманітніших місцях – від невеликих барж до гігантських супертанкерів, – неухильно скорочується.

Підвищення попиту на нафту експерти пов’язують з початком масової вакцинації від COVID-19. Адже для того, щоб перевезти вакцину в різні точки земної кулі, необхідно пересуватися. А без нафти, без палива це неможливо.

Аналітики називають нафту найдешевшим рефляційним активом. І оскільки вакцинація набирає обертів, вони чекають, що попит і пропозиція на ринку нафти вирівняються, а в нафтовий сектор повернуться інвестори.

Нагадаємо, ОПЕК (Організація країн експортерів нафти разом з ОПЕК +) може розпуститися в результаті важкої економічної кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

Також раніше ми написали про те, що за вересень країни ОПЕК + знизили видобуток нафти за планом на 102%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу