За вересень країни ОПЕК + знизили видобуток нафти за планом на 102%

Поділитися:

Держави неофіційного об’єднання країн – експортерів нафти – ОПЕК + за минулий вересень за домовленістю добули нафти менше ніж зазвичай. При цьому договір виконаний на сто два відсотки.

Про це пишуть світові ЗМІ 20 жовтня з посиланням на повідомлення профільних міністрів 10 держав, що входять в ОПЕК + після відповідного спільного засідання.

У зв’язку з виконанням попередніх домовленостей між урядами країн ОПЕК + міністр енергетики РФ, яка є неформальним лідером ОПЕК +, Олександр Новак заявив наступне:

«Це позитивно вплинуло на стабілізацію ринку, особливо після значного падіння попиту в другому кварталі. Сьогодні ОПЕК + “тримає руку на пульсі” і оперативно моніторить ситуацію на ринку. Країни Угоди продовжують проявляти стійкість, націленість на результат і вірність загальній справі ».

Як повідомляється за підсумками спільного засідання міністрів об’єднання, виконана на 102 відсотка домовленість – найвища з травня місяця поточного року. Однак, за словами міністра енергетики Росії, нафтовий сектор теж сильно постраждав від пандемії COVID-19.

Тому слід очікувати інвестицій в енергетичний сектор менше на 18-20 відсотків, додав Новак.

Нагадаємо, в липні частина країн-учасниць Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК +) висувала ініціативу скоротити поточний обсяг нафти до 7,7 млн ​​барелів.

Також раніше ми інформували про те, що на початку квітня країни ОПЕК + ухвалили рішення перенести екстрений саміт щодо скорочення видобутку нафти, який раніше був призначений на понеділок, 6 квітня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу