На українському ринку може з’явитися перше IPO

Поділитися:

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) старанно працює над запровадженням первинної публічної пропозиції (IPO) акцій великої української компанії на вітчизняному фінансовому ринку, яка може стати першою масштабною в історії. Про це заявив член комісії у рамках X-го Українського банківського форуму, що пройшов у Києві.

Він зазначив, що зараз НКЦПФР докладає зусилля щодо запровадження в Україні IPO. Зокрема, йде робота щодо майбутньої співпраці з емітентом, який поділяє загальнодержавні інтереси. При цьому учасник форуму не назвав імені компанії, проте вказав на той факт, що її знає вся країна, і що про “її бізнес окремо говорити не треба”.

З величезною ймовірністю йдеться про державну компанію.

Член НКЦПФР нагадав про те, що на українському ринку вже була первинна публічна пропозиція, яку здійснив один із рівненських футбольних клубів. Однак, його IPO був невеликим і, принаймні, «нішевим».

Повідомляється також про розпочаті переговори з Нацбанком з метою розширити можливості для банків здійснювати вкладення в недержавні облігації.

Раніше ми писали про можливість часткової приватизації акцій «Укрпошти» шляхом проведення первинного публічного розміщення — IPO.

Також ми повідомляли, що голова НКЦПФР вважає: «Українські компанії не звикли залучати гроші вітчизняного ринку».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу