Молочні продукти подорожчають

Поділитися:

Вже з січня 2021 року експерти прогнозують подорожчання молока та молочних продуктів приблизно на 5%. Такі зміни мають конкретні причини, адже прибутковість молока, зафіксована у жовтні поточного року, є найнижчою за останні 5 років. Аграрії кажуть про постійне здорожчання кормів для худоби, а експерти вказують на зниження поголів’я корів та кіз у господарствах, на фермах.

На додаток цьогоріч на ціни молочної продукції впливала й погода. Весна була сухою та холодною, літо також не радувало дощами, тож врожаю посохли, а це кукурудза та інші кормові культури, з яких складається раціон тварин. Наразі фермери жаліються, що корми низької якості коштують задорого.

Загалом йдеться про те, що дуже мала кількість господарств зможе собі дозволити тримати худому, більшість просто знищить поголів’я. Також експерти кажуть про те, що державна підтримка тваринництва в Україні майже непомітна.

Раніше повідомлялося, що бізнес виступив проти нового закону про імітаційні молочні продукти. На розгляді парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики знаходиться проект закону №3516 про імітацію молочних продуктів. Автори закону хочуть упорядкувати маркування та реалізацію харчових продуктів, які імітують молоко і молочні продукти. Однак бізнес активно закликає народних депутатів не схвалювати цей закон, тому що він містить в собі шкідливі норми для бізнесу.

Також ми писали, що Україна скорочує виробництво молока, а нарощує виробництво м’яса.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу