Мінстратегпром модернізувало оборонний комплекс лише на 9%

Поділитися:

Мінстратегпром на 9% виконав програму модернізації оборонного комплексу від загальної запланованої суми цього року, повідомляє «Перший Діловий» телеканал.

Таким чином, бюджетну програму виконано на 211 мільйонів гривень із запланованих 2,5 мільярдів. Про це повідомили у Незалежній антикорупційній комісії з посиланням на дані Дерказначейства.

За ці кошти мали провести понад двадцять дослідно-конструкторських робіт з виготовлення бронетанкової та авіаційної техніки, ракетного озброєння та боєприпасів, продуктів спецхімії та створити одну інформаційну систему.

Примітно, що у паспорті програми одна конструкторська робота оцінюється у 102 мільйони гривень. Таким чином, за витрачені 211 мільйонів Міністерство могло провести лише дві заплановані роботи. При цьому деталі робіт не розголошуються, адже кошти у рамках бюджетної програми оборонно-промислового комплексу витрачаються під грифом таємно.

У відомстві низький відсоток виконання програми не коментують.

У Комісії нагадують, що попередні роки програма виконувалася Міністерством економіки. І торік, в аналогічний період із такої ж запланованої суми було виконано на 20%, а позаминулого року – на 41%.

За даними НАКО, під час її виконання у минулих роках виникла багатомільйонна дебіторська заборгованість перед держпідприємством «Безпека», яке підпорядковане Мінстратегпрому та здійснює функцію замовника робіт у цій бюджетній програмі.

Раніше ми писали про те, що Україна вперше більш ніж за півстоліття опинилася серед запрошених на конференцію з озброєння НАТО.

Також ми писали про швидке виробництво Україною турецьких безпілотників Bayraktar. Вже є плани створення заводу, який вироблятиме БПЛА.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу