Міноборони замовить літаки у ДП «Антонов»

Поділитися:

Міністерство оборони планує укласти контракт з ДП «Антонов» до кінця 2020 року на виробництво трьох літаків Ан-178, щоб довиконати державне оборонне замовлення. Подібний контракт буде підписаний вперше з моменту незалежності України. Про це повідомив міністр з питань стратегічних промисловостей.

Відомо, що завдяки замовленням літаків Ан-178, а також ремонту бронетанкової техніки і можливу закупівлю артилерійських систем вдасться виконати державне оборонне замовлення на 2020 рік, з яким зараз є проблеми.

«Ми ніколи не замовляли нові літаки. Я сподіваюся, що така подія, знаменна в певному сенсі цього слова, все-таки відбудеться ще в цьому році », – пояснює чиновник.

Слід зазначити, що зараз бойова авіація України налічує майже дві сотні літаків, з яких близько сотні винищувачів, а також кілька штурмовиків, бомбардувальників і розвідувальних літаків. Більшість військового авіаційного парку України складають ще радянські моделі (МіГ-29, Су-27, Су-25 і Су-24).

При цьому, державне оборонне замовлення (ДОЗ) визначає, скільки коштів і куди підуть на оборону. У 2020 році по таємну програму Міноборони «Розвиток, закупівля, модернізація і ремонт озброєння, військової техніки, засобів і обладнання» мало витратити рекордні з 2014 року 23,5 млрд гривень.

Нагадаємо, що в МОУ спробували зробити закупівлі для ЗСУ через Агентство з підтримки і постачання НАТО. Перша ж спроба виявилася досить успішною, про що повідомляє прес-служба міністерства. Закупівля відбувалася безпосередньо, без посередників, в якості об’єкта виступили гусеничні стрічки для БМП-1 і БМП-2.

Раніше повідомлялося, що згідно з даними з майданчиків, де були виставлені тендери, Департамент військових закупівель МОУ блокує закупівлі, які призначаються для ЗСУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу