Мінагро анонсує зміни у сервісі автоматичної оцінки землі

Поділитися:

За підсумками п’ятого засідання Земельного фонду, повідомляють у Міністерстві аграрної політики та продовольства, в Україні до сервісу автоматичної оцінки землі внесено деякі зміни.

На порядку денному стояло питання про зміну алгоритму оцінки, що безпосередньо використовується для електронного визначення оцінної вартості землі. У рамках засідання Геокадастр разом із Міністерством напрацювали потрібний пакет документів для обґрунтування змін даного алгоритму, і незабаром Земельний фонд запровадить нові правила.

Зокрема, запровадження усереднених значень допоможе у майбутньому уникнути необґрунтованого завищення оцінної вартості землі та згодом подальших податкових платежів.

Крім цього, банки мають можливість за допомогою API отримати інформацію, що стосується наявності або відсутності спеціальних дозволів на користування надрами, а також складу земельних угідь. Зазначається, що деякі установи вже скористалися цією можливістю, спростивши таким чином фінансові процедури.

До того ж, інформація про наявність вищезгаданих дозволів доступна і на Публічній кадастровій карті, і в витягах з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Найближчим часом Геокадастр повинен пропрацювати відповідні зміни та прийняти їх у разі схвалення.

Раніше ми писали про те, що у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру заявили про завищену оцінку землі.

Також ми повідомляли про новий спосіб для України продажу сільськогосподарських земель. З початку жовтня 2021 року впроваджено електронну систему торгів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу