ProZorro анонсував перші аукціони з продажу землі

Поділитися:

Пресслужба електронної системи ProZorro.Продажі анонсувала перші аукціони з продажу сільськогосподарських земель. Земельну ділянку площею у 2,1 гектара виставлено на аукціон Тавричанською сільською радою у Херсонській області.

«Перший земельний аукціон в системі оголосила невелика сільська громада… Це правильний крок до ефективного використання земельних ресурсів громади, яке допоможе залучити необхідні в бюджет кошти», – зазначили в ProZorro.Продажі.

Вартість оренди на рік становить 10% від нормативної грошової оцінки ділянки – 5,08 тисяч гивень. Термін здачі оренду – сім років. Для участі в аукціоні необхідно внести гарантовану суму внеску – 30% від стартової ціни – понад 1,5 тисяч гривень.

Дата аукціону призначена на 9 листопада. Торги проводитимуть на підвищення вартості.

Нагадаємо, що в Україні можуть збільшити відповідальність за незаконне самозахоплення ділянок землі. Це прописано у двох законопроектах, які передбачають застосування штрафів за подібні дії і стосуються посадовців та простих громадян. Документи представили народні обранці.

Раніше ми повідомляли, що за даними Міністерства агрополітики, українцями укладено 23,7 тисяч земельних угод. Лідирують за кількістю таких угод – Київська (1,997 тисяч) та Полтавська (1,984 тияч) області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу