Матері-одиначки та малозабезпечені родними можуть не повертати виплати на карантині

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України активно працюють над законопроектом, який би дозволив не повертати ту соціальну допомогу, яку держава надавала малозабезпеченим сім’ям та матерям-одиначкам під час карантину. Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.

Відзначимо, що раніше Кабмін прийняв постанову №632, яка регулює «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги». Документ був затверджений від 22 червня.

За нормами постанови, вже від 1 липня 2020 року вся соціальна допомога для бідних сімей і самотніх мам надавалася на рівних умовах при розрахунку загального доходу сім’ї та зайнятих у ній осіб.

Тоді родинам була перерахована грошова допомога. Також з’ясувалося, що частина родин тоді і зовсім не мала права отримувати такі пільги з боку уряду, так як вони були досить забезпеченими для соціальної допомоги.

Щоб точніше врегулювати це питання в Мінсоцполітики хочуть прийняти новий нормативний акт, який не тільки внесе ясність в цей розпорядок, але і дозволить малозабезпеченим сім’ям та одиноким мамам не повертати гроші, отримані під час карантину.

Нагадаємо, що з 1 липня 2020 року в Україні матері-одиначки будуть отримувати допомогу за новими умовами. Тобто, якщо в сім’ї є непрацюючі дорослі, якщо була зроблена покупка на більш, ніж 50 тисяч гривень, у сім’ї є додаткова нерухомість або автомобіль, придбаний після 2005 року, таким матері гроші не побачать.

Всіх матерів це обурило, так як потрібно піднімати дітей на ноги, годувати і одягати. Тому суспільство організувало цілу петицію на ім’я президента України з проханням вплинути на цю ситуацію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу