Китайці будуть приводити європейські ядерні відходи в Одесу

Поділитися:

В рамках проекту “Новий шовковий шлях”, який проводиться китайськими інвесторами спільно з представниками України, проводиться ініціатива по створенню сортувального пункту для ядерних відходів в Одесі.

Так, в Одесу звозитимуться ядерні відходи з усієї Європи. За словами керівника проекту Лі Сунь Цзяна, президент Зеленський і мер Одеси активно підтримують цю ідею, так як країна зацікавлена ​​в інвестиціях.

Відомо, що китайська сторона вже обрала ідеальне місце для збору і переробки ядерних відходів. Таким місцем став Одеський порт, куди незабаром приїде китайська делегація для початку роботи з підготовки і будівництва ядерного хаба.

Нагадаємо, що ДСП «ЧАЕС» повідомило про те, що перша партія з дев’яти відпрацьованих паливних збірок перевезена зі сховища відпрацьованого ядерного палива «мокрого» типу (СВЯП-1) в нове сховище (СВЯП-2) для подальшого поводження з ВЯП.

Відомо, що перевезення проводиться спеціальним вагоном-контейнером, який додатково виконує функцію біологічного захисту персоналу від радіаційного опромінення.

Раніше повідомлялося, що Україна отримала інвестиції від Китаю в розмірі 7 млрд доларів, при цьому КНР має намір вкласти в нашу країну ще 10 млрд.

Відомо, що основні завдання інвестицій полягають у тому, щоб оживити сільськогосподарську, енергетичну сферу, інфраструктурні проекти, а також інші сфери економіки, які цього потребують.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу