Кіновиробництво в Україні стане дешевше

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський вирішив відкрити нові перспективи закордонним компаніям і режисерам для створення вітчизняного кіно: глава країни підписав окремий законопроект, який в рази зменшує вартість кіновиробництва на полях держави. Йдеться про зміни в діючий Податковий кодекс України, як повідомляє прес-служба Офісу президента.

Вказується, що президент підписав зміни і доповнення в пункт 186.3 ст. 186 Податкового кодексу України. Положеннями документа зарубіжні компанії з кіновиробництва позбавляються зобов’язання платити ПДВ в Україні за експорт кіно, реклами, ТВ програм, мультфільмів та інших телевізійних продуктів.

Як коментують у ОП, таке рішення допоможе залучити в Україну іноземних діячів, яким буде вигідно знімати кіно в Україні. Це в свою чергу відіб’ється на розвитку та достатку вітчизняної економіки, а також на конкурентоспроможності країни на міжнародному майданчику кіно.

«Документ удосконалює умови надання послуг з виробництва кіно-і відеоматеріалів на замовлення нерезидентів, погоджує їх з практикою європейських країн, підвищує конкурентоспроможність виробництва таких послуг в Україні», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров’я України поки що не збираються виводити з карантину кінотеатри, проте нові правила перегляду кіно вже активно обговорюються серед любителів відпочинку та власників бізнесу.

Тим часом, Кабінет Міністрів України вирішив профінансувати українську сферу культури на 1 мільярд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу