Кабмін розформував остаточно ДАБІ

Поділитися:

В Україні остаточно ліквідували Державну архітектурно-будівельну інспекцію України (ДАБІ). Натомість з’явиться нове відомство — Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ). Таке рішення Кабінету міністрів.

Як розповів глава Міністерства розвитку громад і територій Олексій Чернишов, колишні працівники Державної архітектурно-будівельної інспекції не увійшли до складу новоспеченого відомства. У ньому працюватимуть поки двісті кваліфікованих фахівців.

«Із завтрашнього дня нова організація ДІАМ починає свою роботу. З сьогоднішнього дня ДАБІ вже не існує», – наголосив посадовець.

Відомо, що працівників у новий орган відбирали під час конкурсу, яких перевіряли представники Національного антикорупційного бюро.

Раніше ми повідомляли, що три державні порти отримали нових керівників за результатом конкурсного відбору, що стартував наприкінці липня поточного року. За інформацією пресслужби Міністерства інфраструктури, йдеться про державне підприємство «Бердянський морський торговельний порт», держпідприємства «Миколаївський морський торговельний порт» та «Ренійський морський торговельний порт».

Також писали, що Кабмін ще раз вирішив провести конкурс на посаду глави Держрезерву. Кандидат на посаду глави Держрезерву повинен мати не менше трьох років досвіду роботи на посадах державної служби категорії «‎А»‎ або «‎Б»‎.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу