Кабмін не буде закривати школи і лікарні через укрупнення районів

Поділитися:

Реформа злиття районів торкнеться виключно адміністративних одиниць, при цьому про закриття лікарень і шкіл не йдеться. Про це заявив Прем’єр-міністр України.

«Нічого закриватися не буде, всі об’єкти соціальної інфраструктури будуть перебувати там, де і знаходяться. Укрупнення районів – це лише зміна адміністративних кордонів і підпорядкування … Все залишиться на місці », – пообіцяв прем’єр.

Нагадаємо, що Україну вирішили повністю перекроїти. У Міністерстві розвитку громад і територій підготували проект нарізки областей країни, включаючи Кримський півострів і непідконтрольні території Луганської та Донецької областей, на нові більш великі райони.

Сьогодні на карті ми бачимо 490 районів, незабаром їх стане в три рази менше. У Кабміні вважають, що існуючі кількість районів – це відгомін СРСР. Такий стан справ ніяк не відповідає сучасним нормам адміністративно-територіального поділу на субрегіональному рівні.

Раніше повідомлялося, що в українському парламенті розповіли про фінансові вигоди від прийняття закону №3650, яким в Україні скоротиться кількість районів. Як повідомило джерело в Раді, завдяки цьому країна заощадить мільярди гривень.

Зокрема, це станеться через те, що в країні відповідно до скорочення районів зменшиться і кількість державних посад.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу