Інвестиції в аграрний сектор зросли майже на третину

Поділитися:

Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України, під час онлайн заходу «Реформи для інвестицій в Україну» заявив про зростання інвестицій в аграрний сектор на 30% завдяки ринку землі.

Він називає ринок землі, як запущену програму влітку 2021 року, економічним досягненням. Як приклад, чиновник навів цифри, які свідчать про успіх розвитку аграрного сектору. 66 тисяч угод – така статистика укладених контрактів із купівлі-продажу ділянок сільськогосподарських призначень на період з дня початку ринку землі та до середини грудня минулого року.

«І це лише початок, який відкриває багато можливостей для того, щоб український аграрний сектор виріс удвічі вже протягом наступних десяти років», – упевнений прем’єр-міністр.

Зважаючи на те, що інвестиції зросли на третину, Денис Шмигаль вважає, що вкладники бачать перспективи в українському аграрному секторі. Отже, з боку влади підтримка цього напряму буде й надалі забезпечена.

Що ж до подальших планів уряду, глава Кабміну пообіцяв працювати над покращенням роботи бізнесу, приділивши увагу таким напрямкам, як антикорупція, цифровізація та впровадження відповідних сучасних стандартів.

Раніше ми писали, що обсяг ринку землі становив 5,3 мільярда гривень за півроку. Йдеться про кошти, які одержали землевласники від реалізації земельних ділянок.

Також ми повідомляли, що В Україні створять державний земельний банк.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу