В Україні створять державний земельний банк

Поділитися:

Президент української аграрної конфедерації заявив, що створення Державного земельного банку має стратегічне значення для України в умовах вільного ринку землі. За його словами, правильно його створювати у кооперації з міжнародними фінансовими інститутами.

Фахівець каже, що сільське господарство потребує довгострокових фінансових ресурсів. Станом на сьогодні жоден український банк не може надавати такі ресурси, бо йдеться про земельні кредити строком на 5-10 років. Тому надавати відповідне кредитування міг би спеціалізований земельний банк.

За його словами, лише 5% аграріїв наразі мають змогу отримати кредити в іноземних банках.

«Правильним і дієвим було б створення зараз Державного земельного банку у кооперації з міжнародними фінансовими інститутами. Ще 4 роки тому на Всесвітньому економічному форумі в Швейцарії на круглому столі щодо землі багато великих міжнародних фінансових інститутів були готові дати Україні кошти під заставу державних земель у рамках такого банку», — додав експерт.

Раніше ми писали про те, що у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру заявили про завищену оцінку землі.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань викрило незаконну схемуприватизації понад 1 тисячі гектарів земельних ділянок у Житомирській області.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ