Обсяг ринку землі перевищив 5 млрд гривень

Поділитися:

У Міністерстві аграрної політики повідомляють, що обсяг ринку землі сягнув 5,3 мільярда гривень за пів року. Йдеться про кошти, які отримали землевласники від реалізації земельних ділянок.

Про це інформує пресслужба Мінагрополітики.

Там зазначили, що за грудень обсяги ринку землі як за кількістю угод купівлі-продажу, так і за площею земель в обігу збільшилися на близько на 30%. Також в останній місяць минулого року щоденна кількість угод уперше перевищила одну тисячу (п’ять разів). Також шість разів щоденна площа землі в обігу становила 2,5 тисячі га. Рекорд зафіксували 23 грудня – майже 1,2 тисячі транзакцій та більше 3 тисяч гектарів проданих земельних ділянок.

Примітно, що найбільша кількість транзакцій стосується земель для ведення особистого селянського господарства – 32,6 тисячі угод. За загальною площею проданих с/г земель – дві третини становить товарна земля (понад 102 тисячі гектарів), земля ОСГ становить третину від загальної кількості.

Найбільше продано ріллі (86,2%), на сіножаті та пасовища припадає 10,6%, інші типи – 3,2%.

При цьому середньозважена вартість – близько 40 тисяч гривень за один гектар. Вона залежить від типу та розташування ділянки. У середньому щодня укладали близько 470 угод. Середня сукупна площа – близько 150 тисяч гектарів.

За шість місяців продали близько третини відсотка від всіх с/г земель у державі.

Лідирує на ринку землі – Харківщина, за пів року там продали 1% від загалу, далі йде Херсонщина – 0,7%. Тоді як на Рівненщині, Львівщині та Івано-Франківщині продано лише одну десяту відсотка землі.

Раніше ми писали про те, що у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру заявили про завищену оцінку землі.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань викрило незаконну схему приватизації понад 1 тисячі гектарів земельних ділянок у Житомирській області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу