Хмельницька АЕС запустила другий енергоблок

Поділитися:

Енергоблок №2 Хмельницької атомної електростанції підключено до енергосистеми країни. За інформацією пресслужби станції, блок запустили, оскільки вдалося усунути несправності, через що були змушені його відключити. Зазначається, що енергоблок знову запрацював 20 червня о 21.25, невдовзі його вивели на потужність 400 МВт.

Також повідомляється, що енергоблок №1 ХАЕС вже майже два місяці не працює через планово-попереджувальний ремонт.

У пресслужбі додають, що радіаційний рівень на промисловому майданчику і в прилеглих регіонах – незмінний, не перевищує природних фонових значень та відповідає нормальній експлуатації енергоблоків

Нагадаємо, енергоблок №2 Хмельницької АЕС відключили від енергомережі увечері 18 червня. Причиною стало відключення двох турбоживильних насосів. Через те, що перший енергоблок – на ремонті – було зупинено видачу електроенергії в мережу усієї станції. Навантаження енергоблоку – 1005 МВт, що дорівнює споживанню міста Києва. Під час зупинення роботи АЕС – потужність було заміщено іншими видами генерації.

Також ми писали, що, згідно з повідомленням CNN, уряд США минулого тижня вирішив перевірити інформацію про радіологічну загрозу на китайській атомній електростанції Тайшань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу