Гривня зміцнилася. Але вже влітку її чекає падіння

Поділитися:

В Україні спостерігається плавне зміцнення курсу долара до гривні. У весняний період серед громадян фіксувався невеликий попит на валюту, який логічно пояснювався пандемією вірусу і обережністю українців щодо межбансковіх операцій. Яких прогнозів очікувати влітку і що станеться з гривнею в подальшому? Про це розповів економічний експерт Олександр Охріменко у коментарі для телеканалу «Перший Діловий».

За словами фахівця, в червні і липні ситуація залишиться відносно стабільною, а на міжбанку буде відбувається подальше зміцнення гривні до долара.

У той же час, вже в серпні місяці можна буде відстежити невелике зростання курсу.

«Найчастіше бізнес саме в серпні місяці починає купувати валюту для того, щоб закупити товар для продажу восени. Плюс до всього, в серпні на Україну чекають досить великі зовнішні виплати. Плюс Мінфін буде купувати валюту», – розповів експерт про причини девальвації гривні в серпні.

Іншими словами, в найближчі два місяці літа буде відбуватися зворотний процес ревальвації, але істотного падіння гривні очікувати не варто.

«Цього не станеться, так як Національний банк постійно викуповує валюту, тому найближчі процеси в Україні можна назвати уповільненої ревальвацією. Середній курс буде постійно змінюватися від 26 до 27 грн/долар», – дав свій прогноз щодо літа Охрименко.

Спеціаліст зробив висновок, що вже восени подальші коливання валютного курсу будуть залежати від низки наступних факторів, починаючи від рівня врожаю і закінчуючи кількістю імпорту.

Як повідомлялося раніше, з ослабленням карантинних обмежень, які були введені по всій території України, національна валюта почала зміцнюватися.

Експерти в цій галузі пояснюють це тим, що найскладніший етап світової економічної кризи минув ще в березні поточного року. Зараз в українській державі такий період, коли економіка максимально розвантажена.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу