Гетманцев визнав необхідність перегляду нової формули оподаткування залізної руди

Поділитися:

Голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев заявляє, що законопроект №1210, який вводить низку змін щодо податків, відкорегують через надто суворі норми, прописані в ньому.

Посадовець зазначив: погодилися з бізнесом та експертами, що приблизно наполовину документ необхідно оновити у частині запропонованих норм. Очільник Комітету уточнив, проєкт закону переглянуть суттєво, починаючи від ставок рентних платежів на видобуток залізної руди та закінчуючи BEPS.

Він нагадав, що до другого читання у законопроект внесли поправку з приводу підвищення рентних платежів на видобуток марганцевих руд.

Відомо, що законопроект №1210 пропонує підвищити рентну плату за видобуток залізної руди з 8% до 10%, збільшити нижній поріг рентабельності залізорудної сировини з 14-25% до подвійної облікової ставки НБУ – сьогодні це 33%.

Згідно з дослідженням міжнародної аудиторської компанії PWC, зміни до Податкового кодексу, прописані у законопроекті №1210, зроблять рентні платежі по відношенню до комерційного прибутку підприємств майже вдесятеро більше, аніж в Росії, Австралії, Бразилії та Китаї.

Раніше повідомлялося, що ціни на залізну руду торік зросли на 35,3%. Попит на руду різко зріс завдяки високому попиту з боку Китаю, де виробництво набрало обертів на тлі зусиль уряду з відновлення виробництва після епідемії коронавірусу.

Також раніше ми інформували про те, що залізну руду визнали головним залізничним вантажем 2020 року. У загальному обсязі залізничних вантажоперевезень вона займає 26,1%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу