Газета Піттсбурга описала масштабні оборудки Коломойського в США

Поділитися:

Український олігарх Ігор Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов відмивали гроші через сталеливарний завод “Warren Steel” в Огайо. А також – іншу нерухомість в США. Про таке йдеться у масштабному розслідуванні видання Pittsburgh Post-Gazette, передають журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Загалом, на ринку чорної металургії олігархи почали роботу у 2006. Тоді вони придбали два заводи за 20 млн доларів кожен. Згодом придбали й згаданий “Warren Steel”, який став основним банкоматом для олігархів. Впродовж 2007-2008 у завод влили понад 13 з половиною мільйонів доларів “ПриватБанку”. Потім – ще 16,5 млн.

До 2015 року у олігархів було 13 сталеливарних заводів, п’ять висоток, готель з видом на набережну Клівленда, непрацюючий завод “Motorola” з двома вертолітними майданчиками й два бізнес-парки. Вони сконцентрували в своїх руках половину виробництва всього силікомарганцю в США.

При цьому є чимало нарікань, що партнери розпоряджалися цим майном недбало. Наслідок – звільнення та банкрутства.

Поспілкувався з журналістами-розслідувачами лише один фігурант справи Джон Гудіш – член правління компанії, що управляє заводами в Кентуккі, Індіані, Мічигані та Техас. Він заявив, що гроші, які вливали у підприємства були нібито бізнесмена з Флориди Мордехая Корфа.

Інтереси останнього представляє давній адвокат експрезидента США Дональда Трампа Марк Касовіц, який заявив, що його клієнт ніколи не мав справ з відмиванням грошей.

Нагадаємо, ексвласників націоналізованого «ПриватБанку» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова в США звинувачують у нанесенні збитків фінустанові. Відсутність будь-яких пред’явлених звинувачень в Україні дозволило Коломойському і Боголюбову почати судитися з США.

Олігархи звинуватили Америку в експропріації інвестицій громадян України в американську комерційну нерухомість.

Як повідомлялося раніше, колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що США чекає від України продовження розслідування обставин, які призвели до націоналізації банку.

Як заявив Волкер, очікується, що Україна доведе «злочинну діяльність» колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу