ФОП стали більше брати кредитів

Поділитися:

Глава Ради Національного банку повідомив, що у листопаді поточного року кредитування збільшилося на 4,8%. За його словами зростання спостерігалось як у гривні, так і в іноземній валюті.

«‎Загальний обсяг кредитів, наданих банками суб’єктам середнього, малого та мікропідприємництва, у листопаді скоротився на 2,8% передусім за рахунок скорочення валютної заборгованості не пов’язаних із банком компаній. При цьому, обсяг гривневого кредитування підприємств МСП у листопаді залишався на рівні попереднього місяця. Кредитування фізичних осіб-підприємців у листопаді збільшилося — на 4,8% та зростало як у гривні, так і в іноземній валюті. Процентні ставки за кредитами МСП в національній валюті у листопаді залишалися близькими до значень попереднього місяця, в іноземній валюті — збільшилися»‎, — написав він.

Також він наголосив, що значний потенціал банківського сектору щодо кредитування реального бізнесу обумовлений високим рівнем капіталізації та ліквідності банків.

«‎Так, у листопаді регулятивний капітал банків зріс на 3,4% або 7,1 млрд гривень та станом на 1 грудня 2021 року досяг 213,3 млрд грн, що є його історично найбільшим значенням. З урахуванням активізації кредитної активності банків адекватність регулятивного та основного капіталу банків у листопаді дещо знизилася (до 21,4% та 14,5%), проте залишається понад як удвічі вищою від нормативних значень (10% та 7% відповідно)», — зазначив глава Ради Національного банку.

Нагадаємо, що обсяг іноземних інвестицій за період 2021 року, за даними Національного банку України, складе щонайменше 6,5 мільярда доларів.

Національний банк 9 грудня ввів у обіг пам’ятну монету «Рік Тигра». Її номінал становитиме 5 гривень, як кажуть у НБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу