ФГВО закінчив ліквідацію банку “Хрещатик”

Поділитися:

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб повністю закінчена ліквідація збанкрутілого комерційного банку “Хрещатик”. Повернення грошових коштів вкладникам теж закінчено.

Про це інформують вітчизняні ЗМІ, посилаючись на прес-службу ФГВФО.

З повідомлення прес-служби Фонду видно, що зі своїм завданням ліквідації банківської структури він впорався. Вкладники “Хрещатика” в результаті практично не постраждали. Фондом гарантування вкладів їм було компенсовано 2 мільярди 700 мільйонів гривень.

Крім цього, відповідний запис про припинення діяльності банківської структури був внесений Фондом до державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Цей запис говорить, що ПАТ “КБ” Хрещатик “своє існування припиняє. Запис представники ФГВФО внесли другого жовтня поточного року.

Тобто з цього моменту вважаються погашеними і вимоги кредиторів до банку, які свого часу висловили невдоволення недостатністю банківського майна.

Отже, в Україні банку “Хрещатик” більше не існує вже і офіційно.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що з 1 січня 2021 року за рішенням Ради з фінансової стабільності державний Ощадбанк увійде до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Також Фонд гарантування вкладів фізичних осіб збирається знову виставити на аукціон 15 земельних ділянок в Київській області. Всі вони числяться на балансі АТ «ВТБ банк», як свідчать дані державної системи закупівель «ProZorro”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу