Екс-міністр пропонує збільшити пенсії за рахунок «тіньової» економіки

Поділитися:

Екс-міністр соціальної політики України (2016-2019 рр) Андрій Рева заявив, що розмір пенсій в Україні може бути вище. Для цього, за словами політика, досить вивести “тіньову” економіку.

Всього два фактори потрібні Україні для того, щоб підвищити пенсії. По-перше, самі українці, оскільки розмір пенсії безпосередньо залежить від страхового стажу та розміру внесків, які вони платять. А по-друге, величина пенсії безпосередньо залежить від обсягу коштів в Пенсійному фонді.

Екс-міністр пояснив, як можна збільшити розмір пенсій, щоб не обвалити українську економіку.

“Для того, щоб не обвалити економіку, треба повалити” тіньову “економіку. Поясню: на сьогодні, за різними підрахунками, близько 40% нашої економіки знаходиться в” тіні “. І повірте мені, не менше 3-4 млн осіб працюють в” тіньовій “економіці. Якщо ви подивитеся на заробітні плати, які офіційно отримують люди, і реальні їхні доходи, то побачите черговий розрив. На сьогодні практично середні і дрібні підприємства, на яких працюють громадяни, декларують заробітну плату на рівні мінімальної – 4723 грн. Уявіть , 80 тисяч керівників таких підприємств також офіційно перед податковими органами показують заробітну плату 4723 грн. Різниця доплачується в “конвертах”, і це не просто десятки, це сотні мільярдів гривень, які проходять повз оподаткування, які проходять повз Пенсійного фонду, а потім всі дивуються , чому такі низькі пенсії у наших пенсіонерів “, – сказав Андрій Рева.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики працюють над механізмом, завдяки якому українці зможуть отримувати свої соціальні виплати без необхідності відвідувати Пенсійний фонд.

У Мінсоцполітики уточнили, що вже сьогодні необхідну документацію можна подати онлайн, а потім прийти в установу і завірити документи (процедура займає близько 15 хвилин). Зареєструватися також можна в електронному режимі.

Раніше повідомлялося, що в Україні розмір страхового стажу майже не впливає на обсяги пенсійних виплат, а лише дає українцям право бути пенсіонерами. На даний момент в країні існує певна формула нарахування пенсійних виплат, як передає прес-служба ПФУ.

Так, пенсії нараховуються в такому порядку: середні виплати по зарплаті за останні три роки множаться на співвідношення зарплати кожного окремого пенсіонера до середньої.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу